Vaihtokoneet
Lännen Tractors

Olet nyt: Media  »  Ajankohtaista

Oikea kone oikeaan paikkaan

28.2.2019

Tampereen Vera Oy on huomannut oikeiden konevalintojen merkityksen toiminnan tehostajana. Jokaisen työkohteen kalustotarve optimoidaan tarkasti, ja Lännen-monitoimikoneiden kohdalla käyttöaste on hyvin korkealla.

 

Tampereen Sähkölaitos -konserniin kuuluva verkonrakennusyritys Tampereen Vera Oy on oivallinen esimerkki Lännen-monitoimikoneita jokapäiväisessä toiminnassaan hyödyntävästä tilaajasta.

Vera käyttää runsaasti paikallisten aliurakoitsijoiden palveluita monitoimikoneita edellyttävissä tehtävissä, ja kyseinen konetyyppi tukee mainiosti erilaisten verkonrakentamiseen kuuluvien tehtävien tehokasta suorittamista niin kaupunkiolosuhteissa kuin taajama-alueen ulkopuolellakin.

– Kalustovalinnoissa painotamme kahta pääasiaa. Ensimmäinen on ympäristönäkökohta, sillä ne asiat ovat paljon esillä. Toinen on luonnollisestikin kaluston työ-tehosuhde. Uudella kalustolla molemmat asiat ovat korkealla tasolla. Käyttökatkoja on vähemmän, koneet ovat luotettavampia ja esimerkiksi öljyvuotoja, joiden kohdalla meillä on työmailla nollatoleranssi, on vähemmän, kertoo Tampereen Vera Oy:n maanrakennuspäällikkö Matti-Pekka Falck.

 

On paljon työmaita, joille mikä tahansa muu konetyyppi kuin Länkkäri on väärä valinta.

 ”On paljon työmaita, joille mikä tahansa muu konetyyppi kuin Länkkäri on väärä valinta”, Falck sanoo.


Maksimaalista tehoa tavoitellaan

Entäpä sitten Lännen-monitoimikoneiden käyttö – minkälaisilla perusteilla teette konevalintoja eri työkohteisiin?

– Länkkäri on ilman muuta todella monipuolinen kone, vaikkei sekään aivan jokaiselle työmaalle sovi. Katsomme jokaisen kohteen erikseen ja sinne valitaan aina mahdollisimman optimaalinen kalusto.

– On paljon työmaita, joille mikä tahansa muu konetyyppi kuin Länkkäri on väärä valinta, Falck sanoo.

– Monitoimikoneet pyritään aina kohdentamaan sellaisille työmaille, joissa niiden ominaisuuksista saadaan maksimaalisesti kaikki irti. Käyttökohteet jakautuvat karkeasti kahteen eri tyyppiin, eli kaupunkirakentamiseen ja maaseudulla tapahtuvaan ilmajohtolinjojen ylläpitoon eli pylvästöihin. Myös koneiden varustelu vaihtelee näiden mukaan.

Tällä kertaa olemme Tampereen Tammelassa, jossa rakennetaan 1,2 kilometriä pitkää kamerakuitulinjaa valvontakäyttöön.

– Esimerkiksi tällä työmaalla Länkkäri on ehdoton. Millään muulla konetyypillä on mahdoton hoitaa tehokkaasti tällaista urakkaa, joka vaatii paljon liikkumista, Falck kertoo.

– Tähän kuuluu viisi kaivettavaa katuosuutta ja kone joutuu jatkuvasti liikkumaan edestakaisin. Lisäksi työhön kuuluu paljon kantamista: aitoja, betoniporsaita, suojahiekkaa, liikennemerkkejä, tärylätkiä, kaapelia ja niin edelleen.

 

Lännen 8600K Premium -koneessa on parasta tukevuus ja nopeus.

 – Esimerkiksi tällä työmaalla Länkkäri on ehdoton. Millään muulla konetyypillä on mahdoton hoitaa tehokkaasti tällaista urakkaa, joka vaatii paljon liikkumista, Falck kertoo. 


Ominaisuudet tuovat selviä etuja

Työmaalla toimivan koneen omistaa JTH-Tekniikka Kangasalta. Yrittäjä Jukka Hietanen hankki uuden Lännen 8600K Premium -koneen kesällä, työskenneltyään sitä ennen käytettynä ostamallaan Länkkärillä viitisen vuotta.

– Sanoisin, että muita vaihtoehtoja ei edes ollut. Kone on perusratkaisuiltaan mielestäni hyvin lähellä täydellistä. Premium-malli vastaa isoilla renkailla 8800-konetta, ainoastaan moottorissa ja hydrauliikassa on hieman vähemmän tehoja siihen verrattuna. Mutta tämä onkin taitolaji eikä voimalaji, tehon puutetta ei ole kertaakaan ollut, Jukka luonnehtii.

– Koneessa parasta on tukevuus ja nopeus. Työkohteet ovat noin 45 kilometrin säteellä Kangasalta ja esimerkiksi telakone- ja kuorma-autoyhdistelmään verrattuna siirtyminen on todella nopeaa. Pääsen suoraan työmaalta toiselle ajamalla, Hietanen toteaa.

– Tukevuus on keinuvan runkonivelen myötä parantunut todella paljon, kaatumisesta ei ole pelkoa, vaikka en käytä tassuja oikeastaan koskaan.

Sekä Hietanen että Falck ovat yhtä mieltä siitä, että Länkkärin suurin etu tilaajalle on sen monipuolisuus.

– Vaikka se ei kaikkia töitä voi tietenkään yksinään tehdä, se voi toimia myös esimerkiksi palvelukoneena suuremmilla työmailla. Meillä oli jokin aika sitten isompi linjatyömaa, jossa Jukka teki yksin kolmelle tela-alustaiselle koneelle viimeistely- ja aputöitä perässä, ja se sujui todella hyvin ja tehokkaasti, Matti-Pekka Falck kertoo.

– Veran jatkuva pyrkimys on optimoida toimintaa ja tälle konetyypille on kaiken aikaa kysyntää. Lännen-monitoimikone on oikeissa paikoissa oikein käytettynä erittäin tehokas ratkaisu, jolle on mahdoton löytää yhtä toimivaa vaihtoehtoa muista konetyypeistä, Falck linjaa lopuksi.

 

Matti-Pekka Falck, Tampereen Vera - Jukka Hietanen, JTH-Tekniikka ja Lännen 8600K Premium

Tampereen Vera Oy:n maanrakennuspäällikkö Matti-Pekka Falck (vas.) kertoo Veran käyttävän runsaasti paikallisten aliurakoitsijoiden palveluja, kuten esimerkiksi paljon liikkumista vaativalla kamerakuitulinjan työmaalla Tampereen Tammelassa. Työmaalla toimivan Lännen 8600K Premium -koneen omistaa yrittäjä Jukka Hietasen JTH-Tekniikka Kangasalta.

 

Lataa juttu PDF-muodossa

Katso, kuinka monitoimisia Lännen-koneet ovat.

Ota yhteyttä lähimpään myyjään.


« Takaisin

Vaihtokoneet

 

Katso kaikki vaihtokoneemme

Vaihtokoneemme Facebookissa

   Katso Taajamakoneet